PRESETS

Presets

17,95 Eur 29,95 Eur

Caphca Presets

FAQ

Een preset is een opgeslagen fotobewerking die je eenvoudig op je eigen foto’s kan toepassen. Je kan het een beetje vergelijken met een Instagram filter maar dan voor Lightroom of Photoshop. Door middel van een preset kan je dus een bepaalde stijl op je foto’s toepassen. Zeer handig als je zelf niet goed weet hoe je een foto moet bewerken of als je het lastig vindt om een eigen stijl te creëren. Met een preset win je dus veel tijd en hoef je zelf geen ingewikkelde bewerkingen uit te voeren.

Caphca Presets zijn gemaakt en ontwikkeld door Studio Caphca. We hebben jaren ervaring binnen fotografie, video en beeldbewerking. Met onze expertise zijn we aan de slag gegaan om sterke producten te ontwikkelen zoals presets.

Onze presets zijn met de grootste zorg samengesteld zodat ze op een grote variëteit foto’s toegepast kunnen worden. Daarnaast ontvang je van ons de nodige informatie om de presets op de juiste mannier te installeren en aan te passen waar nodig. Met onze handige video tutorials kan dit niet mislukken!

Het toepassen van een preset is kinderspel. Je hoeft enkel de foto te selecteren die je wilt bewerken en vervolgens klik je op de preset. Je ziet onmiddellijk de bewerking op je foto verschijnen.

Als je een preset toepast op je eigen foto’s, dan is het best mogelijk dat het resultaat niet helemaal overeenkomt met wat jij voor ogen had. Dat heeft niets te maken met de preset maar wel met de manier waarop de foto gemaakt is. Een foto die te donker of te licht is kan er helemaal anders uitzien na het toepassen van de preset. Pas daarom eerst de preset toe op je foto en verander nadien zelf nog enkele parameters zoals de belichting en de kleurtemperatuur.

Om de presets toe te passen kan je best Lightroom gebruiken. Dit kan je volledig gratis doen op je smartphone. Daarnaast kan je ook Lightroom installeren op je tablet of computer. Hiervoor heb je een abonnement nodig. Het voordeel van Lightroom op je computer te installeren is het gebruiksgemak. Je kan daarnaast ook RAW foto’s bewerken waardoor je veel meer kwaliteit uit je foto’s kunt halen.

Als je op de computer werkt kan je kiezen tussen twee versies van Lightroom. Lightroom CC en Lightroom Classic CC. Verder kan je ook Photoshop-RAW gebruiken om presets toe te passen op je foto’s.

let op: Als er Ai-toepassingen verwerkt zitten in de preset, dan kan je deze niet toepassen met een gratis versie van Lightroom Mobile.

Alle info op www.adobe.com

Ai of Artificial Intelligence is een tool die de dag van vandaag niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Hoewel deze technologie nog in zijn kinderschoenen staat wordt ze al gretig toegepast in allerlei programma’s van Adobe. De meest gekende vorm van Ai is gezichtsherkenning en object herkenning. Op deze manier kan Lightroom een selectie maken op basis van wat er in je foto te zien is. 

Ai-tools in Lightroom zijn erg handig en maken het bewerken van je foto’s een heel stuk eenvoudiger. Afhankelijk van je onderwerp en de belichting zal de Ai-tool goed of minder goed functioneren. In sommige presets zitten ook Ai-functies verwerkt. Denk maar aan het detecteren van personen, selecteren van objecten, verbeteren van luchtpartijen, enzoverder. Dit heeft een groot voordeel waardoor je bijvoorbeeld zeer snel en efficiënt een onderwerp kan ophelderen met één klik.

Als er Ai-functies in een of meerdere van onze presets verwerkt zit, dan vermelden we dit altijd op onze productpagina. Bij oudere versies van Lightroom (desktop) en de gratis mobiele versie zullen Ai-tools niet werken. 

 

Winkelwagen